پرینتر سهبعدی انواع گوناگونی داره که به صورت کلی به سه دسته تقسیم میشه:
(SLS (Selective Laser Sintering
در این روش مواد اولیه به صورت پودر هستن و با تابش لیزر این پودرها ذوب و با پیوند به یکدیگر و به جامد تبدیل میشند. محفظه ای از پودر رو در نظر بگیرید که با تابش لیزر یه آدمک سرامیکی داخل این پودر تشکیل میشه. این روش هزینه نسبتا زیادی داره و متریال فلزی مانند تیتانیوم یا چوب هم با همین روش قابل پرینت شدنه. دقت زیادی داره و یکی از بهترین مزیتهاش احتیاج نداشتن به ساپورت هنگام پرینته. اشکال بسیار پیچیده مثل سلاح جنگی هم با این متد قابل ساخته.
(SLA (Stereolithography
این یه روش افزایشی هست و به وسیله آن پلیمر مایع (رزین) با تابش لیزر یا پروژکتور به پلاستیک سخت تبدیل میشه. کاربرد این متد در قالبهای جواهرسازی و ماکتهای دندانپزشکی و جاهایی که نیاز به دقت در ابعاد بسیار ریز است بیشمارست. این روش هم مانند SLS پرهزینه و کاربرد خانگی ندارد.
(FDM (Fused Deposition Modeling
این روش متداولترین نوع پرینتر در دنیا به صورت دسکتاپ، و هر جایی قابل استفادست. هزینه پایین و کار کردن باهاش راحته. رشتههای بلند پلیمری (پلاستیک) به اسم فیلامنت (Filament) به وسیله حرارت ذوب و با لوله باریک نازل در محورهای y و x در جهت z پاشش داده میشه و با برخورد با محیط به سرعت سرد میشه. روش این پرینتر از پایین به بالا و به صورت لایهبهلایه است. وقتی نقطه پرینت شیبی بیشتر از شیب ۴۵درجه داشته باشه به دلیل نریختن مواد نیاز به شکلی به اسم ساپورت در اطراف و زیر آن هست. ساپورت رو با استحکام پایین پرینت میکنن که در آخر راحت از شکل اصلی جدا بشه. نرمافزارهای زیادی برای انجام پرینت سه بعدی مانند Simplify3D وجود داره که شما طرح سه بعدی رو به اون میدید و این نرمافزار کل طرح رو به فرمانهای z,x,y به نازل (G-code) ترجمه میکنه. اون فایل G-code رو با اتصال مستقیم کامپیوتر به پرینتر یا ریختن در فلش مموری میتونین بزارید برای پرینت شدن.