برو به محتوای اصلی
سیاوش محمودیان
بنیانگذار جواب‌کو
۵ سال پیش پرسیده شده

نظرتون در ارتباط با فیسبوک پورتال (Facebook Portal) چیه؟

من کجام؟ اینجا کجاست؟

در جوابکو می‌تونید در مورد هر موضوعی سوال کنید، به سوالای بقیه جواب بدید و تجربه‌تون رو به اشتراک بگذارید!

بهراد جاود
وبلاگ‌نویس و تولید کننده محتوا

پورتال در واقع یک صفحه نمایش مجهز به دوربین است که هدفش این است که بتوانی با این دیوایس به شکل راحت‌تری با دوستانت در فیسبوک ارتباط صوتی و تصویری برقرار کنی. پورتال می‌تواند صداهای مزاحم را حذف کند و صدای تو را تقویت نماید یا این‌که با دوربینش تو را دنبال کند و ارتباط خوب و باکیفیتی را برای تو و دوستان فیسبوکی‌ات فراهم سازد. تقریبا شبیه یک اسپیکر هوشمند مجهز به صفحه نمایش و دوربین، ساخته شده توسط شرکت فیسبوک.

حالا کجای این خبر جالب است. خوب اگر اخبار مربوط به فیسبوک را دنبال کرده باشی متوجه نکات جالب این تصمیم فیسبوک خواهی شد. فیسبوک در حال حاضر با مشکلات بسیار زیادی مواجه شده است. مهم‌ترین مشکل هک شدن این پلتفرم است که سبب شده اطلاعات خصوصی میلیون‌ها نفر از کاربران این شبکه اجتماعی به دست هکرها بیافتد. این موضوع و همین‌طور موضوعاتی از قبیل دخالت‌های سیاسی فیسبوک و رصد رفتار کاربران برای نشان دادن تبلیغات هدفمند و خیلی از مشکلات دیگر سبب شده است که جنبشی در توییتر شکل بگیرد به نام deletefacebook و با هدف حذف کردن اکانت‌ها از این شبکه اجتماعی برای مقابله با تصمیمات اشتباه این شرکت و عدم اهمیت دادن مدیران فیسبوک به حریم خصوصی و اطلاعات محرمانه کاربرانش.

گرچه فیسبوک یک زمانی برای خودش بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین شبکه اجتماعی بود و این بازار را تحت سلطه خودش درآورده بود، اما اکنون با مشکلات متعددی روبه‌رو شده است که پایه‌های پادشاهی این پلتفرم بر دنیای شبکه‌های اجتماعی را به لرزه در آورده است. مارک زاکربرگ که زمانی برای فرار از این وحشت که پلتفرم‌های رقیب گوی سبقت را از فیسبوک بربایند، رقبا را یا می‌خرید یا بدون هیچ واهمه‌ای از آن‌ها کپی می‌کرد و با خاک یکسان‌شان می‌کرد، اکنون با استعفای مدیران و موسس‌های پلتفرم‌هایی که توسط فیسبوک خریداری شده‌اند نشان داده است که شیوه مدیریت این شرکت طوری نبوده است که بتواند رضایت این مدیران و موسس‌ها را جلب کند و این یعنی وضعیت کارمندان و مدیران شرکت فیسبوک در شرایط چندان مناسبی به سر نمی‌برد.

اما برگردیم به پورتال. یادم نیست دقیقا چه زمانی بود، اما چندین ماه پیش مارک زاکربرگ عکسی از محیط کار خودش منتشر کرد. نکته اصلی این عکس آن بود که مارک روی دوربین لپ‌تاپ خودش را با چیزی مثل چسپ پوشانده بود. حالا تصور کنید که شرکتی که مدیرش دوربین لپ‌تاپ خودش را می‌پوشاند، یک دیوایس مجهز به دوربین عرضه کرده تا همه کاربران خودش را به استفاده از دوربین تشویق نماید؛ آن هم شرکتی که در این چند وقت ثابت کرده توانایی و یا حتی تمایلی به حفاظت از اطلاعات خصوصی کاربران خودش ندارد!

امروز در توییتر داشتم بازخورد کاربران مطرح و بلاگرها و منتقدهای مشهور دنیای فناوری را می‌خواندم و به توییت جذابی برخوردم. نیلی پتل سردبیر وبلاگ Engadget توییت کرده بود که “شما ترجیح می‌دهید در خانه خود یک مار کبری نگه‌داری کنید یا پورتال فیسبوک را بخرید؟” و والت موسبرگ بلاگر مشهور در زمینه تکنولوژی پاسخ داده بود “من ترجیح می‌دهم دو عدد مار کبری نگه‌داری کنم.”

این عدم اطمینان برترین چهره‌های رسانه‌های حوزه فناوری و همین‌طور جنبش‌هایی مثل Deletefacebook سبب شده است که به این نتیجه برسم که گویا فیسبوک و شرکت‌های تحت سلطه‌اش این بار در چنان شرایطی گیر کرده‌ که احتمال سالم خارج شدنش از این بحران کم به نظر می‌رسد. البته هیچ چیز بعید نیست، اما شاید زمان آن رسیده باشد که شبکه‌های اجتماعی از انحصار فیسبوک خارج بشود.

ابراهیم اسدی
دیجیتال مارکتر
نظرتون در ارتباط با فیسبوک پورتال (Facebook Portal) چیه؟

فیسبوک پرتال و پرتال پلاس را با دوربین هوشمند معرفی کرد۹۳

چندی پیش آمازون مدلی بهبود یافته از نخستین نمایشگر هوشمند خود را معرفی نمود. حال فیسبوک هم بالاخره به بازار تولید سخت‌افزار نیز وارد شده و از دو نمایشگر هوشمند جدید با نام‌های پرتال و پرتال پلاس رونمایی کرده است.

این گجت‌ها در واقع رقبایی برای اکو شو آمازون۷۲ و نمایشگر‌های هوشمند خانگی گوگل محسوب می‌شوند اما به جای آنکه هوش مصنوعی خود را داشته باشند، از دستیار هوش مصنوعی آلکسا بهره می‌برند.

با این وجود، به نظر می‌رسد نمایشگر‌‌های شبکه اجتماعی یاد شده ویژگی‌های متفاوتی داشته باشد چرا که سازندگان این دیوایس مدعی شده‌اند پرتال و پرتال پلاس با قابلیت‌های منحصر به فرد مبتنی بر آلکسای خود، تجربه کاربری متفاوت‌تری نسبت به اسپیکر‌های هوشمند اکو شو رقم خواهند زد. به عبارت دیگر این نمایشگر‌ها قادرند فرمان‌های صوتی بیشتری را انجام دهند.

بدین ترتیب با خرید گجت‌های یاد شده، عبارت «هی پرتال» نیز به گفته‌های همیشگی یک خانواده اضافه خواهد شد چرا که کاربر با عنوان کردن این کلمه می‌تواند از طریق اپ فیسبوک مسنجر تماس ویدیویی آغاز کند. اگر مخاطب تماس از همین اپلیکیشن استفاده کند، آنگاه به کمک پرتال یا پرتال پلاس می‌توان با وی صحبت کرد.

تنها تفاوت موجود میان پرتال و پرتال پلاس سایز آنهاست. در پرتال از یک صفحه نمایش ۱۰.۱ اینجی استفاده می‌شود، در حالیکه نسخه پلاس این دیوایس از یک نمایشگر ۱۵.۶ اینچی بهره می‌برد.

علاوه بر این پرتال پلاس به همراه دو بلندگوی ۴ اینچی با قابلیت پخش محتوای صوتی ۲۰ واتی عرضه می‌شود. با اینکه اسپیکر‌های پرتال کمی کوچکتر است اما هر دو این گجت‌ها از ۴ میکرفون استفاده می‌کنند و قادرند تمامی اصوات ۳۶۰ درجه‌ اطراف گجت را ضبط نمایند.

ضمن اینکه تکنولوژی دوربین هوشمند در هر دوی این نمایشگر‌ها تعبیه شده است. بدین ترتیب کاربران قادرند به صحبت پرداخته و به راحتی از جلوی دوربین جابجا شوند. با سیستم یاد شده می‌تواند کاربران را به راحتی در اتاق دنبال کرده و تمامی لحظات را رکورد کند.

اسپاتیفای، پاندورا و iHeartRadio از جمله‌ شرکت‌هایی هستند که فیسبوک را در معرفی محصولشان همراهی کرده‌اند و به نوعی شریک تجاری این کمپانی محسوب می‌شوند. اکنون کاربران می‌توانند پرتال را به قیمت ۱۹۹ دلار پیش خرید کنند اما پیش خرید پرتال پلاس هزینه‌ای ۳۴۹ دلاری می‌طلبد. همچنین فیسبوک مدعی شده که سفارشات انجام شده ماه آینده برای خریداران عرضه خواهد شد.

منبع: phonearena۲۴۸