اول باید یه تعریف از موشن گرافیک ارایه بدم، شاید بتونه کمک کنه روی مطالعه!
موشن گرافیک: یک کلیپ ویدیویی هست که هر زمان تصویر رو ایست کنی (پاز کنی) یک تصویر درست گرافیک از لحاظ کادربندی و تکنیکی داشته باشی.
گرافیک شامل: فرم، تایپوگرافی، رنگ و بافت است.
ویدیو شامل انواع ترنزیشن (انتقال تصاویر به تصاویر دیگر) هست.
نکته مهم اینه که موشن گرافیک تفاوت بزرگی با انیمیشن داره، اونم اینه که در انیمیشن شما یک داستان رو تعریف میکنید اما موشن گرافیک انتقال پیام هست. این پیام میتونه شروع یک فیلم (عنوان بندی) یا ارائه یک مطلب (اینفوموشن گرافیک)، موشن گرافیکهای رسانهای (برودکست دیزاین: اعلام برنامه، میان برنامه) و غیره باشه.
پس هر گونه کلیپ که داستانی را روایت نمیکنند جزو گرافیک متحرک یا موشن گرافیک هستند.
پس برای مطالعه موشن گرافیک اول از اجراهای گرافیک شروع کنید (طراحی اسلاید) و بعد نرم افزارهای متحرک سازی (که بهترینشون افترافکت هست). اما قسمت جذاب موشن گرافیک مبحثی هست که من شخصا خیلی دوستش دارم، بنام ساونددیزاین (طراحی صدا). این قسمت خیلی جذابه و پر از نوآوری، (مثلا صدای له شدن پیاز رو ضبط میکنی و در زمان حرکت یک قسمت از اسلایدت پخش میکنی).
در اینجا باید بگم که از اونجا که موشن گرافیک، گرافیک در قالب زمان هست، پس باید روی هر واحد گرافیک یعنی فریم کار بشه. همونطور که میدونید هر ثانیه در سینما شامل ۲۴ فریم میشه و از اونجایی که این روش رسانهای روی موبایل و تلویزیون و کامپیوتر نمایش داده میشه از ۲۵ فریم استفاده میشه. پس واحد فریم بر ثانیه در موشن گرافیک ۲۵ است.
لازم به توضیح است که تصویر گرافیک مورد استفاده در موشن گرافیک، همونطور که گفته شد، به روشهای گرافیکی تولید میشه، مثلا وکتور، بیت مپ، یا حتی عکس و ویدیو و نرم افزارهای سه بعدی (3D). حتی میتونید موشن گرافیک رو بوسیله اثر یک گچ روی دیوار و یا رد انگشت توی ساحل و غیره ایجاد کنید.
توضیح نهایی: موشن گرافیک میتونه نریتیو باشه، یعنی یک صدا توضیح بده و دست شما بازه. حتما نباید بدون نریشن باشه، میتونه گفتار شامل همه تایپوگرافی و کامل کننده اون باشه.
خلاصه: با گرافیک، صدا و حرکت در کنار هم میتونید یک محصول موشن گرافیک بسازید.