برای اینکه اطلاعات بیشتری در مورد چک برگشتی در قانون جدید داشته باشید باید به خوبی در مورد مراحل گام به گام آن آگاهی خود را افزایش دهید. برخی از مراحلی که برای برگشت زدن چکهای جدید وجود دارد و شما باید نسبت به آنها آگاه باشید عبارت است از:
۱- فردی که دارنده چک میباشد باید به بانک مراجعه کند و تقاضای صدور گواهینامهای که مربوط به عدم پرداخت میباشد را نماید.
۲- هر یک از اطلاعاتی که روی چک وجود دارد به صورت آنی ثبت میشود که آن را در سامانه چکهای برگشتی وارد میکنند. همچنین باید بدانید کد رهگیری را هم بر روی گواهینامهای که مربوط به عدم پرداخت میباشد باید وارد نمایند.
۳- باید به یکی از دفترهای خدمات الکترونیکی که مربوط به قوه قضائیه است مراجعه کنید و شکایتتان را ثبت نمایید. دقت داشته باشید که شما باید کد رهگیری را در دست داشته باشید و در غیر این صورت نمیتوانید اقدام به برگشت زدن چک نمایید.
۴- ظاهر چک را باید بررسی کنید تا قاضی پرونده آن را مورد تایید قرار دهد. شما در این صورت میتوانید در مدتی بسیار کوتاه چک را برگشت بزنید و حکم اجرائیه آن را دریافت کنید.
۵- بعد از اینکه تمامی مراحل قانونی را انجام دادید به فردی که صادرکننده چک میباشد 10 روز زمان داده میشود تا موجودی را تامین کند.
۶- در صورتی که مبلغ تامین نشود باید به مرحله پیگیری قضایی وارد شوید تا دستور توقیف اموال و ممنوعالخروجی صادرکننده چک را دریافت کنید. این مرحله اهمیت بسیار زیادی دارد و باید شما در انتهای دریافت نکردن مبلغ چک از این مرحله استفاده کنید.
منبع: بخشی از خبر "توضیحاتی در مورد چک برگشتی در قانون جدید" خبرگزاری فارس۱۲