اگر کسی میخواد در اینستاگرام کسبوکار در زمینه پوشاک داشته باشه، به عنوان کسی که در این زمینه تخصص و تجربه داره پیشنهاد میکنم که این موارد رو انجام بده:
۱. حتما اسمی که انتخاب میکنید، اسم برند خودتون باشه و اگر دقیقا اون اسم آزاد نیست یک کلمه به اسم مورد نظر اضافه کنید، مثل shop یا boutique یا هر چیزی که مرتبط ولی ساده باشه. اسمی که انتخاب میکنید باید تایپ کردنش ساده باشه. یک لوگو هم برای برند خودتون طراحی کنید و به عنوان عکس پروفایل انتخاب کنید. عکس هیچ چیز دیگهای نباشه، فقط عکس لوگو.
۲. یک توضیح کوتاه دربارهی کارتون، شماره تماس، ایمیل و در صورت امکان آدرس خودتون رو هم در پروفایل اینستاگرام بزارید. URL سایتتون رو هم در پروفایل بزارید. اگر هم سایت ندارید و در ایران بیزینس میکنید، کانال تلگرامتان رو بزارید. کانال تلگرام خیلی مهمه و علتش رو هم توضیح خواهم داد.
۳. حتما اکانت اینستاگرامتون باید باز یا public باشه. در تنظیمات اکانت هم مشخص کنید که این اکانت برای بیزینس هست، که برای این کار لازمه تا یک اکانت فیسبوک هم داشته باشید. اکانت بیزینس یک سری گزارش بهتون میده که بهتون کمک میکنه. مثلا بهتون میگه که فالوورهای شما از کدوم شهر یا کشور هستند، چند درصد زن و چند درصد مرد هستند، کدوم عکستون بیشترین لایک رو داره و...
۴. باید عکس یا ویدیو بزارید، هم رو خود پروفایل و هم در استوری. توجه داشته باشید که استوری موقت هست و ۲۴ ساعت میمونه، مگر اینکه خودتون به عنوان استوری برتر انتخابش کنید و خودتون میتونید تعیین کنید که تا کی باقی بمونه. گهگاهی هم حتما لایو بزارید:
- اولین عکسها و ویدیوها باید با کیفیت بالا باشه. اگه کیفیت عکسها و ویدیوها بالا نباشه، با رقابت شدیدی که در این بازار هست، نمیتونید باقی بمونید.
- چیزی که به نظر من خیلی مهمه و متاسفانه خیلی هم رعایت نمیشه در ایران، این هست که اکانت باید استایل خاص خودش رو داشته باشه، ولی داخل این استایل باید تنوع هم وجود داشته باشه که یکی از سختترین کارهاست. اوایلش باید تست کنید و فیدبک بگیرید از فالوورهاتون. به نظر من، یک میکس از این دو کار میتونه برای برندی که هنوز شهرت زیادی نداره نتیجهی خوبی داشته باشه:
- برای پوشاک، برای اینکه واسه مردم جذاب باشه حتما باید یک لایفاستایل بوجود بیاد. میخواهید تعریف کنید که آدمی که محصولات شما رو میپوشه چطوری زندگی میکنه، چه کارهایی دوست داره انجام بده و غیره. با این روش، مشتریها لباسهای شما را میخرند، نه فقط به این خاطر که قشنگ هستند، بلکه به این خاطر که اون استایل زندگی که شما بهشون نشون دادید براشون جذابه.
- خوبه که کسانی رو که برای این برند زحمت میکشند رو هم نشون بدید. این کار صمیمیت بیشتری را بین شما و فالوورهاتون بوجود میاره. وقتی که فالوورها شما را میشناسند و میبینن که چقدر در پشت صحنه دارید زحمت میکشید، به شما علاقهمندتر میشن.
- سعی کنید که یک سری کارها را فیکس و ثابت کنید، مثل برنامههای تلویزیون که روز و ساعت پخش منظمی دارن. مثلا اگه لایو میزارید، معلوم باشه که همیشه چه زمانی هست، مثلا همیشه شنبه شبها. یا اگر مثلا ویدیو آموزشی میزارید که لباسها رو چطور باید ست کنن، همیشه معلوم کنید که این ویدیو رو چه زمانی میزارید. اینطوری فالوورها منتظر ویدیوها یا لایوهای شما میمونن.
۵. فالوور جذب کنید: چندین روش هست برای این کار که مربوط میشه به روشهای بالا بردن فالوور. ولی اینجا شما نمیخواهید که فقط فالوور جذب کنید. شما دارید لباس میفروشید و میخواهید که مشتری جذب کنید. بعضی از روشهایی که من به فکرم میرسه اینها هستن:
- با چند تا بلاگر که با سطح کاری شما همخوانی دارن همکاری کنید. معمولا بلاگرها با لباسهای شما عکس میگیرن و برای هر عکسی که تو اینستاگرامشون میزارن و شما رو تگ میکنن، یا پول میگیرن یا از اجناس شما را میگیرن.
- با آدمهایی کار کنید که فالوور زیاد دارن و فالوورهای اونها به کار شما میخورن. این آدمها خیلی وقتها پول نمیگیرن که عکس بزارن، براشون مهمه که باهاشون دوست باشید یا یک آشنا داشته باشید که شما رو بهش معرفی کنه، یا اینکه براشون یک کادو از جنسهای خودتون بفرستید. اگر از جنس شما خوششون بیاد، یک عکس با کادوی شما میگیرن و شما رو هم تگ میکنن. این نوع آدمها شاید خیلی بهتر باشن چون فالوورها میدونن که اینها فقط چیزایی رو در اینستاگرامشون معرفی میکنن که خودشون خیلی دوست دارن.
- با کسی که رقیب شما نیست ولی صفحه اینستاگرام خوبی داره و به کار شما هم مربوط میشه همکاری کنید (به این روش میگن به اشتراکگذاری مشتری یا همان Customer sharing). مثلا اگر شما در بین اجناستون کیف ندارید، میتونید با کسی که کیف میفروشه به صورت شریکی عکاسی انجام بدید و اینطوری اون شخص هم وقتی این عکسها رو به اشتراک میزاره شما رو هم تگ میکنه و بالعکس. حتی میتونید با یک آرایشگاه، یا یک رستوران، یا یک جواهرفروشی کار کنید. اگر لباس ورزشی میفروشید، میتونید با یک باشگاه ورزشی یا هر جایی که ممکنه مشتریهای شما برن همکاری کنید. در Customer sharing، تگ کردن تنها کاری نیست که بوتیکها در همکاری با هم میکنن، بلکه میشه از روشهای دیگهای مثل کد تخفیف، جایزه و غیره هم استفاده کرد. در زمینهی Customer sharing خیلی کارها میشه انجام داد که توضیحی طولانی داره.
- میتونید اینستاگرام خودتون رو در کانالهای تلگرامی پرطرفدار تبلیغ کنید.
- میتونید از دوستانتون بخواهید تا شما رو تگ کنن.
۶. اگر لباسی که میفروشید لوکس هست یا دارای ردهی بالا هست، در اینستاگرام و زیر پستها قیمت نزارید. کسانی که کامنت میزارن و قیمت میپرسن رو به صورت دایرکت براشون قیمت بفرستید. بعد اگر دوست داشتید، میتونید یک کانال تلگرام یا سایت فروش آنلاین درست کنید و اونجا عکسهای دقیقتر از هر محصول و قیمتش رو بزارید و از فالوورها بخواهید تا به کانال یا سایتتون مراجعه کنند.
۷. هر روز ۲ تا ۳ عدد عکس در اینستاگرام بزارید، حتی روزهایی که خسته هستید و حوصله ندارید. حتما جواب فالوورهاتون رو بدید، اونها مثل مشتریهای داخل بوتیک هستند و میخواهند که سریع جواب سوالشون رو بگیرن. سعی کنید همیشه جواب مشتریها رو خوب و با حوصله بدید تا مردم دید مثبتی به برند شما داشته باشند.
۸. مسابقه برگذار کنید: این خیلی کار جالبی میتونه باشه، اما خیلی بستگی داره که ایدهتون برای مسابقه یا قرعهکشی به چه صورت هست. اگه این کار رو به خوبی انجام بدید میتونه مشتریهاتون رو زیاد کنه.
۹. رقیبهاتون رو همیشه بررسی کنید، پیجهایی که خیلی محبوب هستن و ایدههای جالب دارند رو بررسی کنید، هم از نظر رشد و مشارکت (این کار رو با کمک یک سری اپلیکیشن میتونید انجام بدید) و هم از نظر نوع عکاسی و فیلمهایی که میزارن.
۱۰. از گزینهی POLL در استوریها استفاده کنید تا نظر فالوورهای خودتونو جلب کنید. این کار هم در تصمیمگیری کمکتون میکنه و هم به فالوورها این حس داده میشه که نظرشون برای شما مهمه.
اینها نکات کلیدی هستند که برای داشتن یک اینستاگرام تاثیرگذار در زمینه پوشاک نیاز دارید تا بدونید. هر کدوم از این نکتهها رو میشه خیلی با جزییات هم بررسی کرد ولی بستگی به برند شما داره (سطح قیمتها، استایل لباسها، نوع مشتریهایی که دارید، این که آیا بوتیک دارید یا نه، مکان بوتیک کجا هست، و...).