داد نزدن
بهتر است که قدرت خود را از طریق تحکم صدایتان به کودک نشان دهید و از فریاد کشیدن خودداری کنید. چرا که فریاد کشیدن علاوه بر تاثیرات منفی باعث بی توجهی کودک نیز میشود. محکم و با قدرت صحبت کنید اما هرگز فریاد نکشید. همچنین در هنگام برخورد با اشتباه، بهتر است که خم شوید تا به قد کودک برسید. بالای سر کودک نایستید چرا که ترکیب بلندی قد و تحکم صدایتان برای او ترسناک است.
برخورد با کودک به اندازه اشتباهش
دقت داشته باشید که متناسب با اشتباه کودک به او پاسخ دهید. مثلا اگر اشتباه کودک این است که روی تخت میپرد، نیازی نیست که به سختی با او دعوا کنید. تنها یک تذکر کوچک برای این اشتباه کافی است. برخوردهای بزرگ و جدی باعث میشود که کودک در مقابل آنها مقاوم شود و زمانی که لازم است تا با جدیدت با او برخورد شود، فایده ای نداشته باشد.
تشکر از کودک
زمانی که کودک به حرف شما گوش میدهد و کار خود را متوقف میکند، از او تشکر کنید. به این صورت متوجه میشود که کار درست نیز به اندازه کار اشتباه پیامد دارد و از انجام ان لذت میبرد. همچنین تشکر از کودک باعث افزایش اعتماد به نفس او میشود. مقالهی انواع روشهای مناسب برای تشویق کودکان۱۷ را مطالعه کنید.
خودداری از هشدارهای متعدد
اگر کودک به حرف شما گوش نداد و کار خود را تکرار کرد، هشدارهای خود را تکرار نکنید. چرا که بسیاری از کودکان دوست ندارند مورد امر و نهی واقع شود و پس از مدت کوتاهی از شنیدن هشدار، کار خود را متوقف میکنند. در صورتی که شما هشدار خود را ادامه دهید، کودک نیز از انجام کار خود دست نمیکشد و شما نیز لحظه به لحظه عصبیتر میشوید.
پذیرفتن عذرخواهی کودک
زمانی که کودک پس از کار اشتباه خود از شما عذرخواهی کرد، عذرخواهی او را بپذیرید و موضوع را تمام کنید. ممکن است فکر کنید که با نبخشیدن، او را بیشتر تنبیه میکنید و باعث میشود که از کار اشتباه خود بیشتر عبرت بگیرد. اما این کار به غرور کودک لطمه میزد و به تدریج باعث فراری شدن کودک از عذرخواهی میشود و احساس میکند که عذرخواهی کردن هیچ فایده ای نخواهد داشت.
منبع : برخورد با اشتباهات کودک | بهترین واکنش در برابر اشتباهات کودکان۱۸