مشاوره ازدواج، نوعی مشاوره روانشناختی است که به زوجین کمک میکند قبل از ازدواج و بعد از آن، شناخت بهتری از تفاوتهای هم پیدا کنند، بتوانند مسائل و مشکلات خود را راحتتر حل کنند و روابط قویتر و صمیمانهتری با هم داشته باشند. در جلسات مشاوره اغلب هر دو (زن و مرد) شرکت میکنند و گاهی مشاوره به صورت فردی نیز انجام میشود.
تحکیم روابط زوجین و یا فهم بهتر از یکدیگر از جمله دلایل انجام مشاوره ازدواج میباشد. به عبارت دیگر مشاوره ازدواج، به بهبود روابط زن و شوهر کمک میکند. برخی دیگر از اهداف انجام مشاوره عبارت است:
– بهبود مشکلات مربوط به برقراری ارتباط با یکدیگر
– مشکلات جنسی
– اختلاف در بزرگ کردن کودکان
– خیانتها (روابط خارج از ازدواج)
– و...
در جلسات مشاوره، زوجین در خصوص جنبههای مثبت و منفی رابطه خود صحبت میکنند، در نتیجه میتوانند با منبع اصلی اختلافشان آشنا شوند و سعی در رفع اختلافها داشته باشند.
در مشاوره ازدواج چه میگویند؟
برخی موارد که در مشاوره ازدواج باید در نظر داشته باشید:
– ممکن است در ابتدا مطرح کردن برخی موارد برای شما سخت باشد اما روانپزشک با مطرح کردن یک سری سوالات سکوت جلسه را میشکند و بحث بر سر موضوعات اصلی آغاز میشود.
تحکیم روابط زوجین و یا فهم بهتر از یکدیگر از جمله دلایل انجام مشاوره ازدواج میباشد. به عبارت دیگر مشاوره ازدواج، به بهبود روابط زن و شوهر کمک میکند.
– در صورتی که طرف مقابل شما تمایلی به شرکت در جلسات مشاوره ندارد، به تنهایی در جلسات شرکت کنید. با این کار شما بیشتر با رفتارها و عکسالعملهای خودتان آشنا میشوید.
– اساسا تعداد جلسات مشاوره به وضعیت روابط زوجین بستگی دارد، ممکن است برخی زوجین به تعداد جلسات مشاوره بیشتری نیاز داشته باشند.
– گاهی روانپزشک از زوجین میخواهد که یک سری کارها را نیز در منزل انجام دهند. به عنوان مثال، زمانی را به گفت و گو با هم اختصاص دهند، بی آنکه به موضوع دیگری اهمیت داده شود.
اگر شما جزء آن دسته از زوجهایی هستید که در روابط خود با یکدیگر مشکل دارید حتما مشاوره ازدواج را دنبال کنید. این مشاوره به بهبود روابط و تقویت بنیان خانواده کمک میکند.