۱- آمادگی روحی برای ازدواج | برنامهریزی آینده
برنامهریزی یکی از راهکارهای بسیار موثری است که به شما کمک میکند برای رویدادهای آینده خود همیشه آماده باشید. هنگام تصمیم برای ازدواج با همسر آینده خود در مورد چشمانداز ۵ تا ۱۰ سال آینده زندگی خود بحث و برنامهریزی کنید. این کار به شما کمک میکند که نه تنها از آینده پیش روی خود آگاهی بیشتری کسب کنید بلکه درحال حاضر نیز بتوانید تصمیم بهتری برای زندگی خود بگیرید.
۲- به تفاوتها احترام بگذارید
یکی از موضوعات بسیار مهمی که توجه نکردن به آن در آینده به اختلافات و تعارضات زناشویی زیادی منجر خواهد شد پذیرش و احترام گذاشتن به تفاوتهاست. تغییر دادن همسر بعد از ازدواج کار مشکلی است. پیش از ازدواج این آمادگی را در خود به وجود آورید که همه افراد منحصر به فرد و متفاوت هستند. شما با وجود همه تفاهمهایی که با همسر آینده خود دارید، در عین حال در جنبههای مختلفی از نگرشها، عقاید، عادات، سبک زندگی و شخصیت خود با یکدیگر تفاوتهایی را تجربه خواهید کرد. در نتیجه پذیرش این مسئله را در خود ایجاد کنید و برای مواجهه مناسب با آن آماده باشید.
۳-آمادگی روحی برای ازدواج | پذیرش تغییرات
اگر شما نسبت به بروز تغییر در زندگی خود از انعطاف کافی برخوردار نباشید، قدرت سازگاری کمی در شرایط جدید خواهید داشت و وقتی در زندگی مشترک قرار بگیرید نمیتوانید به راحتی با سختیها و چالشهای آن کنار بیاید. انعطاف پذیری نسبت به تغییراتی که در زندگی تجربه خواهید کرد فرصت رشد بیشتری در اختیار شما خوهد گذاشت.
اگر فکر میکنید که در زمینه سازگاری با تغییرات و شرایط جدید زندگی همیشه با مشکل مواجه میشوید مراجعه به یک روانشناس به افزایش قدرت سازگاری و در نتیجه انعطافپذیری بیشتر شما کمک زیادی خواهد کرد.
۴- مسئولیتهای خود را بشناسید
وقتی شما ازدواج میکنید نقش و مسئولیتهای شما در زندگی به میزان زیادی تغییر خواهد کرد. به همین خاطر پیش از ازدواج در مورد مسئولیتها و وظایفی که قرار است در زندگی مشترک به عهده بگیرید با همسر آینده خود گفتوگو کنید. شناخت مسئولیتها خود به تنهایی در افزایش آمادگی شما برای انجام آنها نقش بسزایی خواهد داشت.