1- زمان دادن به کودک
در صورتی که کودک به کتاب خواندن علاقه نشان نمیدهد، او را مجبور به این کار نکنید و یا از کتاب خواندن او ناامید نشوید. با صبر و حوصله به کودک خود زمان بدهید، در این مدت سعی کنید تا حوزههای مورد علاقه کودکتان را پیدا کرده و کتابهای مربوط به آن حوزه را در اختیار او قرار دهید.
2- کتابخوانی برای کودکان به طور مداوم
برای این که کتاب خواندن در کودک تبدیل به یک عادت شود، لازم است که به طور مدام برای افزایش کتابخوانی کودکتان بکوشید. مادر یا پدر میتوانند هر روز کودک خود را در آغوش بگیرند و به همراه او کتابهای مورد علاقهاش را بخوانند. هنگامی که کودک به صورت منظم همراه با افرادی که به آنها دلبستگی دارد کتاب بخواند، از آن لذت میبرد و به تدریج برایش تبدیل به عادت میشود.
3- کتاب خواندن برای کودکان به صورت جمعی
سعی کنید شرایطی مهیا کنید که کودک همراه با جمع کتاب بخواند. این جمع میتواند دوستان و هم سالان او و یا حتی خود شما باشید. تا قبل از دوره مدرسه میتوانید همراه با کودک، کتابهای مورد علاقه او را بخوانید. در دوره مدرسه کودک دوست دارد که همراه با همسالان خود کتاب بخواند، پس میتوانید شرایط کتابخوانی او را به همراه دوستانش مهیا کنید.
4- انتخاب کتاب را به عهده کودک بگذارید
میتوانید هر از چند گاهی کودکتان را به کتابفروشیها و کتابخانهها ببرید و اجازه دهید که به اختیار خودش کتابهای مورد علاقهاش را انتخاب کند. کودکان دوست دارند مستقل باشند. پس کودک کتابی که خودش انتخاب کرده است را با علاقه بیشتری میخواند تا کتابی که برایش انتخاب شده باشد.
5- مفرح کردن کتاب خواندنی
کتاب خواندن را برای کودک به صورت یک تفریح در بیاورید. مثلا وقتی برای کودک کتاب میخوانید صدای خود را عوض کنید و با انرژی خود کودک را به هیجان در بیاورید. اگر جذابترین کتاب را نیز به صورت خستهکننده و یکنواخت برای کودک بخوانید، از آن خسته میشود و علاقهای به مطالعه از خود نشان نمیدهد.