اگر نوزاد معتادی اطراف شما متولد شده و نگران او هستید، بسیار اهمیت دارد که برای پیشگیری از آسیبهای جسمی و ذهنی جبرانناپذیر، هرچه زودتر برای درمان دارویی و پزشکی او اقدام کنید.
ابتدا لازم است که میزان شدت علائم در نوزاد بررسی شود تا درمان مناسب برای او مشخص گردد. شدت علائم با یک سیستم نمرهدهی به نام فینیگان اندازهگیری و بررسی شده و سپس درمان مناسب مشخص میشود.
بررسی آمار و ارقام پزشکی نشان میدهد که 60 درصد نوزادان معتاد بدون درمان دارویی ترک داده میشوند. در واقع بیشتر اقداماتی در زمینه آرام کردن نوزاد انجام میشود. اقداماتی مثل کاهش نور محیط، پیچیدن پارچه دور نوزاد و قنداق کردن نوزاد به کاهش بیقراری و ناآرامی کمک زیادی خواهد کرد.
اما 40 درصد دیگر نوزادان معتاد که در بررسیها با علائم شدید اعتیاد تشخیص داده میشوند؛ نیازمند درمان دارویی هستند. به این نوزادان مقدار معینی مورفین خوراکی خورانده میشود و به تدریج و روز به روز مقدار آن کاهش پیدا میکند تا مصرف به طور کل قطع شود و مراحل ترک پایان بپذیرد.
در مواردی که نوزاد دچار تشنج است از داروی فنوباربیتال استفاده میشود. توجه به این نکته بسیار ضروری است که در طول درمان نوزاد نباید از شیر مادر تغذیه کند به خصوص اگر مادر هنوز مصرفکننده است. در واقع اگر بعد از مرخص شدن نوزاد از بیمارستان و ترک، مادر همچنان مصرفکننده مواد باشد و شروع به شیردهی کند، نوزاد دوباره معتاد خواهد شد.
منبع: اعتیاد نوزادان۲۰