درمان افسردگی با تغییر سبک زندگی
تغییر سبک زندگی یکی از سادهترین و درعینحال مهمترین و کاربردیترین روشهای درمان افسردگی است. حتی سایر روشهای درمان نیز در سایهی تغییر سبک زندگی بهتر عمل خواهند کرد. گاهی اوقات تغییر سبک زندگی و حالوهوای فرد بیمار اصلا باعث میشود که به پیگیری درمان هیچ نیازی وجود نداشته باشد. ورزش روزانه بهاندازهی درمان دارویی میتواند اثربخش باشد. ورزش باعث میشود تا مواد شیمیایی نشاطآور و انرژیبخشی چون سروتنین و اندورفین در مغز آزاد شوند و سلولهای مغزی رشد کنند؛ کاری که داروها بهطور مصنوعی انجام میدهند. ورزشهایی مانند ایروبیک یا پیادهروی ساده نیز از جمله ورزشهای مناسب برای بهبود افسردگی هستند. سعی کنید ارتباطات خود با دیگران را گسترش بدهید و از انزوا به دور باشید. منزوی بودن یکی از عوامل اصلی افسردگی است. ارتباط خود با خانواده و دوستان را حفظ کنید و در فعالیتهای اجتماعی، کلاسهای مختلف و… شرکت کنید. فعالیتهای داوطلبانه خیرخواهانه باعث میشود ضمن کمک به دیگران، به خودتان نیز کمک شایانی کنید و از افسردگی دور شوید.
درمان افسردگی با کاهش استرس
استرس یکی از عواملی است که موجب افزایش شدت افسردگی میشود، یا شما را در معرض آن قرار میدهد. عوامل ایجاد استرس در زندگیتان را به حداقل برسانید. اگر در روابط عاطفی و اجتماعی، فشار کاری و… به شما استرس وارد میشود، دور آنها را خطی قرمز و بزرگ بکشید. هیچ چیز به اندازهی سلامتی و آرامش مهم نیست، پس درگیر فشارهایی نشوید که سلامتتان را مخدوش میکنند. مقاله علائم استرس۲۴ را مطالعه نمایید.
3 روش از متداولترین درمانهای موجود در این زمینه از این قرار هستند:
روش رفتاردرمانی شناختی، رواندرمانی بین فردی و درمان با دارو. گاهی نیز برای درمان افسردگی از ترکیب این ۳ روش استفاده میشود.در این روشهای درمانی، به شما آموزش داده میشود که چگونه از افکار منفی خود بکاهید و به کمک مهارتهای رفتاری به جنگ افسردگی بروید. این روشها به شما کمک میکنند، ریشه و علت افسردگی خود را پیدا کنید، بدانید که عوامل افسردگی چه بوده است و راههای مناسب برای بازگشت به جاده زیبای سلامت دوباره به خاطر آورید.
درمان افسردگی با مراجعه به روانشناس
از احساسات و بیماری خود شرمنده نباشید. افسردگی بسیار شایع است. صحبت و مراجعه به یک متخصص روانشناسی میتواند به شما کمک بسیار زیادی بکند. در صورتی که نیاز به درمان جدیتری داشته باشید، مشاور در این زمینه شما را راهنمایی میکند. صحبت دربارهی افسردگی با یک متخصص روانشناسی میتواند بهسرعت باعث آگاهی بیشتر شما نسبت به بیماری و احساساتتان و همچنین با تشخیص صحیح علت افسردگی و آگاهی از روشهای درمان افسردگی سبب میشود تا در مدت زمان کمی به بهبودی کامل دست پیدا کنید. افسردگی باعث میشود تا شما همهچیز را در زندگی مبهم و سیاه ببینید. مشاور به شما کمک میکند که چنین دیدگاه غیرواقعی و غیرمنطقی را از بین ببرید.
درمان افسردگی با دارو
متخصصان با توجه به شدت و علائم افسردگی برای فرد ممکن است دارو نیز تجویز کنند. داروی ضد افسردگی به همراه رواندرمانی دارای بالاترین اثر درمانی است. با این حال بسیاری از بیماران انتظار دارند تنها با مصرف دارو بهبودی کامل پیدا نمایند. لازم به ذکر است داروی ضد افسردگی برای کاهش علائم افسردگی مخصوصا زمانی که بیمار مبتلا به افسردگی اساسی است کاربردی حیاتی دارد. اما پس از کاهش شدت علائم، روان درمانی ضرورت یافته و با توجه به نظر متخصص داروها نیاز به تعدیل و یا قطع خواهند داشت. همانطور که میدانید هر دارویی علاوه بر مزایا، عوارضی نیز دارد. از طرفی افسردگی تنها یک بیماری فیزیکی نبوده و نیاز به درمانهای روانشناختی دارد. بنابراین استفاده صرف از دارو نمیتواند به حل کامل مشکل بیانجامد.