درمان شناختی رفتاری (CBT):
این درمان به افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوتایپال کمک میکند که بتوانند با درک افکار و رفتار خود و تاثیر آن بر روی دیگران، به موقعیتهای بهتر اجتماعی دست یافته و اضطراب و استرس کمتری را تجربه کنند. این نتیجه، با آموزش مهارتهای اجتماعی لازم، اصلاح باورها و رفتارهای غلط مربوط به جامعه و دنیا و جایگزینی آن با افکار درست اتفاق میافتد.
خانواده درمانی:
درگیر شدن اعضای خانواده، به دلیل نقش آنها در شکلگیری شخصیت فرد، میتواند در تغییر آن نیز مفید باشد. خانواده درمانی، میتواند به بهبود روابط و فاصلههای احساسی که احتمالا در خانواده وجود دارد کمک کرده و باعث کاهش درگیریها و افزایش اعتماد شود. اعضای خانواده رفتارهای صحیح را در برخورد با شخصیت اسکیزوتایپال فرامیگیرند.
درمان حمایتی:
درمان حمایتی، در کنار درمان اصلی، با تشویق و تقویت مهارتهای انطباقی اتفاق میافتد. به طوری که هر قدم مثبت فرد به سمت هدف اصلی یعنی بهبودی، باید تشویق، تقویت و تثبیت شود، تا شخصیت اسکیزوتایپال قدم قدم به سلامت نزدیکتر شود. به طور کلی، حمایت شدن و طرد نشدن، بسیار برای شخصیت اسکیزوتایپال مهم است. اگر برای حمایت به فکر ازدواج با شخصیت اسکیزوتایپال هستید، بهتر است شما نیز در فرایند درمان شخصیت اسکیزوتایپال قرار بگیرید.