در کشور ایران به محض اینکه قصد راهاندازی کاری را داریم سریع سراغ بانک میرویم یا از دوستان و اقوام پول قرض میگیریم و بدتر از آن گاها پول نزول میکنیم، یعنی از قدم اول مسیر را کج میرویم.
متاسفانه این نگرش و سیستم مالی رایج در مملکت خسارات زیادی به زیرساختارهای اقتصادی و حتی زندگی خانوادهها وارد کرده است.
بحران بانکی امروز کشور ما به این علت است که 5هزار شرکت بزرگ 90 درصد وام کشور را گرفتهاند و نه قصد پرداخت اصل آن را دارند و نه سود آن فقط هر سال آن را تمدید میکنند چون شرکتهای بزرگ هم عادت به تامین مالی از بانک را دارند.
چه باید کرد:
1- شرکت خودرو سازی فولکس واگن جز 10 شرکت برتر خودروساز، نه کارخانه تولید دارد و نه متخصص خودرو، ولی با انعقاد 5000 قرارداد با شرکتهای تخصصی خودرو و مهندسین مخترع بهترین ماشین را تحویل مشتری میدهد.
این شرکت فقط 15 درصد هزینهها را نقدی پرداخت میکند و مابقی (85 درصد) را طبق قراردادهای نوشته شده مدتدار پرداخت میکند ضمنا خورو را طی یک هفته تحویل مشتری میدهد.
اتفاقا این سیستم تو ایران خیلی خوب جواب میده فقط کافیه از طریق یک وکیل کارهای اولیه انجام شود و در ادامه با داشتن یک طرح اولیه قابل قبول جلب اعتماد کنیم.
2- جورج ساموئل کلاسون در کتاب «ثروتمندترین مرد بابل»خیلی ساده و کاربردی روشهای ایجاد و توسعه کسبوکار و همچنین پرداخت بدهکاری را نشان میدهد.