ورزش دارویی برای افسردگی
داروهای ضد افسردگی به عنوان پررنگترین راه درمان افسردگی مطرح است. با این حال باید بدانید که قرصها تنها راه حل نیستند. تحقیقات نشان میدهد که ورزش یکی از موثرترین درمانها برای افسردگی است. یکی از استادان روانپزشکی دانشگاه هاروارد میگوید "برای بسیاری از بیماران افسرده، ورزش به عنوان داروهای ضدافسردگی عمل میکند و اثر مشابهی روی مغز میگذارد. البته برای بیمارانی که دچار افسردگی شدید هستند ورزش لازم، اما کافی نیست."
ورزش چگونه روی مغز افسرده اثر میگذارد؟
ورزش کردن، باعث ایجاد یک آبشار بیولوژیکی از حوادثی میشود که مزایایی مثل حفاظت در برابر بیماریهای قلبی و دیابت، بهبود خواب و کاهش فشار خون را به همراه دارد. ورزشهای سخت (به شکل سالم)، باعث ترشح هورمون آندورفین (معروف به هورمون حس خوب) میشود و میزان فعالیت فرد را افزایش میدهد.
اما برای بسیاری از افراد که امکان و توانایی ورزش حرفهای را ندارند، ارزش واقعی ورزش در میزان کم و پیوستگی آن خود را نشان میدهد. این نوع فعالیت باعث آزادسازی پروتئینهایی میشود که به رشد سلولهای عصبی جدید و ایجاد ارتباطات جدید در مغز کمک میکند؛ تمام این فرایندها باعث بهبود عملکرد مغز میشود.
ورزش تاثیر افسردگی بر مغز از بین برده و باعث بهبود عملکرد مغز میشود؛ در نتیجه فرد احساس بهتری نسبت به خود و زندگیاش خواهد داشت. هیپوکامپ افراد افسرده، کوچکتر از حد عادی است. هیپوکامپ منطقهای است که در تنظیم خلق و خوی فرد موثر است و ورزش با رشد سلولهای عصبی و فعالیت بیشتر آن، باعث بزرگتر شدن هیپوکامپ شده، ارتباطات سلولهای عصبی را بهبود بخشیده، خلق و خو و هیجانات فرد را تنظیم کرده و به همین راحتی به کاهش افسردگی کمک میکند.