به نظرم دورههای مرتبط با شیرپوینت میتونه گزینه خوبی باشه. به خاطر اینکه تقریبا خیلی از مباحثی که در این زمینه مطرح میشه نیاز به دانش کدنویسی نداره. مثلا طراحی فرم و فرایندها که با نرمافزارهایی مثل Infopath, nintex انجام میشه و یه محیط جالب و کاربردی برای طراحی گردش کارها رو با nintex مثلا میتونید طراحی کنید. یا مثلا Sharepoint power user یا Sharepoint Administratorr یا تاپیکهای دیگهای که کلا تو این زمینهها مطرح هست. سایت آکادمی شیرپوینت ایران میتونه یه نقشه راه خوبی رو برای شروع به شما نشون بده. خیلی از شرکتهای بزرگ الان دنبال کارشناسهای مختلف در این زمینهها هستن مخصوصا افرادی که در زمینههای فرم و فرایندها مشغول هستن. حتما با یه نقشه راه دقیق به این سمت برید و حتما پیشنهاد میکنم کلاسهای آموزشی مرتبط رو شرکت کنید که ریزهکاریها و اصول مرتبط با شیرپوینت رو به خوبی درک کنید و رو مفاهیم کامل مسلط بشید به مرور. چون این مورد خیلی وسیع هست پیشنهاد میکنم بعد از شناخت مراحل اولیه حتما یک فیلد رو انتخاب کنید و به صورت تخصصی اون فیلد رو دنبال کنید. مثلا مستندات ماکروسافت در مورد Administrator سایتهای شیرپوینتی رو حتما مطالعه کنید بعد از اینکه با مفاهیم اولیه شیرپوینت به خوبی آشنا شدید. با Planها و مقیاسهایی که شیرپوینت نصب میشه تو سازمانها به خوبی آشنا بشید و در موردشون مطالعه کنید که البته نیاز هست پیشنیازها رو به خوبی درک کرده باشید. البته یه مقدار دانش شبکه هم نیاز هست تو این زمینه و موارد مربوط به مجازیسازی.
برای کسی که لیسانس فناوری اطلاعات دارد و علاقهای به کدنویسی ندارد، بهترین کار یادگیری چه چیزی یا چه نرمافزاری میباشد؟
برای کسی که لیسانس فناوری اطلاعات دارد و علاقهای به کدنویسی ندارد، بهترین کار یادگیری چه چیزی یا چه نرمافزاری میباشد؟
من کجام؟ اینجا کجاست؟
در جوابکو میتونید در مورد هر موضوعی سوال کنید، به سوالای بقیه جواب بدید و تجربهتون رو به اشتراک بگذارید!
بهترین کار اون کاری هست که شما علاقه نسبی بهش دارین و حوصله دارین روش وقت بگذارین. ممکن هست در اوایل یادگیری خیلی علاقه نداشته باشین ولی کم کم با دیدن خروجی علاقهمند هم میشین.
مهارتهای مرتبطی که به ذهنم میرسه عبارتند از :
1- انیمیشن: این فیلد خیلی گسترده هست و سبکها و نتایج مختلفی داره: میتونید انیمیشن دو بعدی و موشن گرافیک بسازید با نرمافزارهایی مثل افترافکتس و یا انیمیشن و مدلسازی سه بعدی بسازید با نرمافزارهایی مثل مایا، بلندر، سینما فوردی، 3d max و غیره. انیمیشن دو بعدی و موشن گرافیک احتمال اینکه به طور مستقل کار کنید رو بیشتر میکنه و انیمیشن سه بعدی معمولا باید در یک استودیو باشین.
2- اگه به بیزنس علاقه داشته باشین میتونین مطالعات کسب و کار و بیزنسی داشته باشین (همانطور که احتمالا دروس مدیریتی و تجارت الکترونیک در دوره لیسانس داشتین) و به دنبال پیدا کردن شغلی در زمینههای بازاریابی و بیزنس شرکتهای فناوری باشید. البته شاید به راحتی کار در این زمینه پیدا نشه و مجبور باشین مدرک MBA بگیرین (که باز هم تضمینی برای پیدا کردن شغل نیست). در کل وارد حیطه مارکتینگ و یا مدیریت بشید.
3- میتونین طراحی هم کنید و گرافیک دیزاینر بشید با یاد گرفتن نرمافزارهای مثل Photoshop و Illustrator.
4- شبکههای کامپیوتری هم یکی دیگه از فیلدهایی هست که کدنویسی به اون صورت نیاز نداره (البته برای رسیدن به مدارج عالی این فیلد هم ولی باید کد نویسی یاد بگیرین و حتی در مراحل ابتدایی هم فرمانهای سیستمی و کار کردن با ترمینال رو بلد باشین) و البته این فیلد خیلی فنی و تخصصی هست، منتهی کدنویسی خیلی کمتری لازم داره.
5- تولید محتوا، دیجیتال مارکتینگ و مدیر شبکه اجتماعی:
یکی از نیازهای هر کسب و کار تولید محتوای مرتبط برای جذب کاربر و رسیدن و به اهداف بازاریابی هست. با یاد گرفتن روشهای مختلف تولید محتوا و مطالعه درباره دیجیتال مارکتینگ و مدیریت اکانتهای شبکههای اجتماعی میتونین عناوین شغلی مرتبطی پیدا کنید.
توصیه میکنم برای اطلاع از زمینههای کاری مرتبط با رشتهتون یه سر به سایت جابینجا۴۳ بزنین و موقعیتهای شغلی رو ببینید و متوجه میشید که چه موقعیتهایی هست تا بتونین تصمیم بهتری بگیرین.