برو به محتوای اصلی
علی رضا مرادی
کار اموز وعلاقه مند به استارت اپ
۵ سال پیش پرسیده شده

من ۱۸ سالمه و میخوام برنامه‌نویسی رو به صورت تجربی یاد بگیرم اما نمیدونم کدوم زبان رو برای شروع انتخاب کنم. میخوام بتونم سریع یادش بگیرم و ازش کسب درآمد کنم. من به جاوا اسکریپت، کاتلین، سی‌اس‌اس، وردپرس و پایتون علاقه‌مندم اما نمی‌دونم کدوم رو انتخاب کنم. از کدوم زبان شروع کنم؟

من کجام؟ اینجا کجاست؟

در جوابکو می‌تونید در مورد هر موضوعی سوال کنید، به سوالای بقیه جواب بدید و تجربه‌تون رو به اشتراک بگذارید!

علی ورزشی
توسعه دهنده شیرپوینت

منم با نظر اقای حجت مردانه زاده موافقم. چون سیستم‌های مدیریت محتوا نظیر وردپرس در کل یه دید جامعی از همه اونچه که شما برای بالا آوردن یک وب‌سایت نیاز دارید رو به شما نوشن میده و یاد میگیرید. یعنی قبل از اینکه بخواید در کل وارد این حوزه بشید یعنی همون طراحی وب به نظرم این مورد میتونه خیلی دید شما رو نسبت به خیلی از مفاهیم انتزاعی روشن‌تر و دقیق‌تر کنه. ورود مستقیم به کدنویسی به نظرم در حال حاضر مناسب نیست چون ممکنه به مواردی برخورد کنید که تو پیدا کردن راه حلش مشکل پیدا کنید و دلسرد بشید. البته خب زبان‌هایی مثل پایتون هم هستن که بسیار دستورات محاوره‌ای و ساده‌ای داره و خیلی این روزا طرفدار پیدا کرده. البته این به این خاطر هست که بحث‌های مرتبط با داده‌کاوی و این سبک بحث‌ها به نظرم خیلی رو پایتون خوب جواب میده به خاطر سادگی‌اش و امروزه خیلی طرفدار پیدا کرده. برنامه‌نویسی با جاوااسکریپت هم بسیار عالیه و خیلی از مدارس ابتدایی تو کشور‌های خارجی بچه‌ها رو با این زبان و زبان‌هایی مثل پایتون آشنا میکنن چون سریع میتونن درکش کنن. البته جاوااسکریپت یه مقدار سخت هست و نیاز هست که مدرس خوبی باشه تا بتونید مفاهیم رو یاد بگیرید ولی خوب طبق آماری که از جامعه مرتبط با برنامه‌نویسان داره به گوش میرسه تقریبا ورود جاوااسکریپت در هر حوزه‌ای غیر قابل انکاره و گستردگی خوبی هم داره.

نکته‌ای بعد اینکه خیلی روش‌های دیگه‌ای هست که شما میتونی از همین سن که یه سن ایده‌آل هست شروع کنی و مثلا 5 سال دیگه یا حتی کمتر بسته به اون علاقه و انگیزه‌ای که داری بتونی تو پیشرفت کنی. مثلا شبکه هم برای خودش خیلی بازار خوبی داره البته اگه خوب درکش کنی و خوب مسیرتو انتخاب کنی و به کم اکتفا نکنی تو این فیلد میتونی آینده خوبی داشته باشی. یا مثلا وقتی وارد شبکه میشی و مباحث پایه‌ای شبکه رو طی میکنی با ادامه مسیر آشنا میشی. میتونی دوره‌های ماکروسافت مجازی سازی لینوکس سیسکو و... رو بری. به نظرم این فیلد هم به اندازه خودش نیاز داره که متخصص‌های خوبی رو جذب کنه مخصوصا تو ایران. خیلی از شرکت‌های نرم‌افزاری بزرگی که میشناسم مثلا ساختارشون رو بحث لینوکس و Open sourceهست. شما اگه از همین سن شروع کنی این دوه‌ها رو طی کنی به نظرم میتونی در یه چشم‌انداز 3 تا 5 سال یه چایگاه خوبی داشته باشی تو این زمینه و تو شرکت‌های خوبی هم استخدام بشی. در کل لینوکس و دنیای Open source جایگاه خوبی داره و واقعا کسی که تو این زمینه حرفه‌ای باشه یه ارزش خاصی داره دانشش. 

شما هر زبان برنامه‌نویسی رو که بخوای تو ورود کنی به هر حال نیاز هست که با یک سری فریم‌ورک‌ها و ابزار‌ها هم آشنا باشی و برای همین چه تو بحث‌های مرتبط با برنامه‌نویسی و شبکه و این تیپ موضوعات باید زبان انگلیسی خوبی داشته باشی و فروم‌هاشون رو به خوبی بشناسی و صد البته باید بتونی دایکیومنت‌هاشون رو به خوبی درک کنی. هر چه قدر رو بحث زبان تسلط کافی داشته باشی بهتر میتونی مقالات و مجلات و آموزش‌های این تیپی رو درک کنی چون دک کردن مفاهیم تو این حوزه نقش بسزایی تو موفقیت شما داره و باعث میشه بتونی با افراد دیگه در سایر کشور‌ها هم ارتباط بگیری و حتی کارهاتو توسعه بدی و خیلی چیزای دیگه... در مورد شیرپوینت هم یه تحقیقی کن و نقشه راه آموزشی‌شو از موسسات آموزشی یا سایت‌هایی که تو این زمینه تولید محتوا میکنن حتما بخون چون دوره‌ها تقریبا کوتاهی داره و بازار خوبی هم داره که تو ایران خیلی کم تو این زمینه ورود میکنن به صورت تخصصی. این مورد  هم آینده خوبی داره برای شما.

اگه بخوام یه نتیجه‌گیری از حرفام داشته باشم به نظرم شما وقتی ورود میکنی تو این حوزه مسلما خیلی زبان‌های برنامه‌نویسی رو باهاش آشنا میشی و خیلی موارد دیگه. بازار ایران به نظرم به همه نوع متخصصی تو هر زمینه‌ای از تولید محتوا گرفته تا معمار و طراح سیستم‌ها به شدت نیاز داره. چون بیزینس‌ها در حال رشد و بزرگ شدن هستن و چالش‌هایی رو باهاش روبه‌رو هستن یا قراره باهاش روبه‌رو بشن. به نظرم باز یک مقدار در مورد فیلد‌های شبکه و سیستم‌های مدیریت محتوا تحقیقات بیشتری کن یا از افراد با تجربه بیشتر سوال کن در این زمینه که بتونی یک انتخاب خوبی داشته باشی و بعد از این که انتخاب کردی هدفت رو حتما تا آخرش رو همون کار کنن چون به محض این که ورود کنی تو یه فیلد دیگه از این شاخه به اون شاخه میشه و دانش شما هم ناقص میشه

ناشناس

اگر میخواهید در کمترین زمان ممکن به هدف که مطمئناً کسب درآمد هست برسید، پیشنهاد میشه با طراحی سایت بدون دانش برنامه‌نویسی، که در اصل میشه همون طراحی سایت بر اساس سیستم‌های مدیریت محتوا، شروع کنید چون زودبازده هست. میتونید هم‌زمان آموزش‌های متنی و ویدئویی زبان‌های برنامه‌نویسی رو دنبال کنید. پیشنهاد من PHP و لاراول هست. در کل برای اینکه یک پروژه قدرتمند و همه جانبه پیاده کنید مطمئناً یک زبان نمیتونه راهگشای شما باشه. یعنی شما اگر از php بیس کارتون رو پیاده کنید میبایست که به ساختار دیتابیس‌ها و کتابخانه‌های جاوا و غیره آشنا باشید و کار کنید.

پست های زیر رو هم مطالعه کنید:

یادگیری کدوم زبان برنامه‌نویسی میتونه بیشترین درآمد رو برام داشته باشه؟

به نظر شما بهترین سایت‌ها برای فراگیری برنامه‌نویسی تحت وب کدام‌اند؟

برای کسی که برنامه‌نویسی یا طراحی وب بلد نیست، سریع‌ترین و آسان‌ترین روش راه‌اندازی یک وبسایت فارسی‌زبان چیست؟

بهترین مرجع برای آموزش و شروع بهتر برنامه‌نویسی PHP چیست؟

داود متولی زاده
موسس شرکت هلینوس-دکتری هوش مصنوعی-رباتیکز

به نظر من اگر برای کسب درآمد می‌خواید اول یه سری به آگهی‌های برنامه‌نویسی بزنید در سایت دیوار و راهنمای همشهری به راحتی متوجه میشید بازار کار به چه سمتی داره حرکت می‌کنه و باید چی رو یاد بگیرید.