جاوا مناسبترین زبان برای توسعه اپلیکیشنهای موبایل میباشد، زیرا برنامههای نوشته شده با استفاده از JAVA۷۴ قابل اجرا بر روی تمام پلتفرمهای موجود برای اندروید میباشند. دیگر زبانهای مطرح در این زمینه عبارت است از: Kotlin - C/C++ - JavaScript - Python - Ruby و...
در حال حاضر زبانی که گوگل (پشتیبان اصلی اندروید) برای برنامهنویسی این پلتفورم پیشنهاد میدهد جاوا است.
برای اینکه بتوانیم برای سیستم عامل اندروید برنامهنویسی کنیم نیاز داریم تا برنامههای زیر را نصب کنیم:
1. کیت توسعهٔ جاوا (JDK۸۰): مجموعهای از کلاسها و توابع است که برای برنامهنویسان زبان جاوا ارائه میشود.
2. بسته نرمافزاری (Android SDK۹۰): شامل فایلهای مورد نیاز برای برنامهنویسی اندروید است که توسط شرکت گوگل ارائه میشود.
3. محیط برنامهنویسی: (Eclipse IDE۹۳) یا (Android Studio۱۲۹) به منظور طراحی، نوشتن کد، خطایابی و اجرای برنامه اندرویدی استفاده میشود. اگر Eclipse را انتخاب کردید، لازم است افزونه ADT۱۱۰ (افزونهای شامل ابزارهای مورد نیاز برای نوشتن برنامههای اندرویدی در محیط Eclipse) را نصب کنید.
4. ماشین مجازی اندروید (AVD۹۴): برای اجرا و خطایابی برنامههای نوشته شده نیاز داریم یک وسیله اندروید مجازی ایجاد کنیم.
نکته1: برای هر زبان برنامهنویسی build system های مختلفی وجود دارد که یک ابزار نرمافزاری هستند که کار کامپایل و اجرا کردن کدها را به صورت اتوماتیک انجام میدهد. Gradle بهترین build system جاوا است که متنباز است و بر اساس زبان Groovy شکل گرفته است. زبان Groovy۹۲ زبانی اسکریپتی است که به علت استفاده از آن در سیستم توسعه Gradle ممکن است به آن نیاز پیدا کنید.
نکته2: اگه شما بخواهید از زبان سی/سی++ برای توسعه برنامه کاربردی اندورید استفاده کنید، نیاز به NDK۱۱۰ دارید. اگر با زبان جاوا کار میکنید نیازی به NDK ندارید.
نکته3: زمانی که در طراحی و اجرای یک اپلیکیشن موبایل نیاز به دسترسی به دادههای موجود در سرور داشته باشید، SQL۸۲ به کمک شما خواهد آمد. شما برای طراحی اکثر اپلیکیشنها نیاز به SQL خواهید داشت و لذا میتوان گفت که یادگیری SQL یک آپشن نیست بلکه یک ضرورت است.