من بیشتر به فیلمهایی علاقه دارم که بعد از دیدنشون شما رو به فکر وادار میکنه و حتی چندین روز بعد از فیلم همچنان دارید بهش فکر میکنید.
با این تفاسیر لیست زیر فیلمهای مورد علاقه من هستن:
- ممنتو (Memento): این فیلم خیلی بخشهاش از انتها به اول پخش میشه و قسمتهایی که از اول به انتها هست سیاهسفید پخش میشن و در آخر فیلم یک بخش سیاهسفید به رنگی میرسه. و شما وسط ماجرا را در آخر فیلم میبینید.
- سه قسمت فیلم ماتریکس (The Matrix) و همینطور انیماتریکس (The Animatrix): در کل سری فیلمهای ماتریکس یا میتریکس به جز Action بودنشون خیلی خیلی فلسفی هستند. یعنی حتی نامگذاری شخصیتها هم خیلی با دقت انتخاب شده و پیشنهاد میشه بعد از دیدن فیلم حتما کمی در موردش جستجو کنید. انیمیشن انیماتریکس هم در واقع ۹ قسمت متفاوت هست که زمانهای مختلف ماتریکس رو در بخشهای مختلف نشون میده که، حداقل اولین دفعه که خودم دیدمش، خیلی از سوالام در ارتباط با ماتریکس برطرف شد.
- فایت کلاب (Fight Club): انتهای این فیلم باعث شد من چند وقت بعدش دوباره این فیلم رو نگاه کنم و دفعه دوم کاملا تجربه متفاوتی بود برای من.
- ارایوال (Arrival): فیلم ارایوال نگاه جدیدی به اینکه آدم فضاییها چه شکلی میتونن باشن داره و همین موضوع اونو خیلی متفاوت از فیلمهای دیگه در ژانر خودش میکنه.
- اکس مشینا (Ex Machina): این فیلم تقریبا آینده گوگل رو اگر همینطوری پیش بریم نشون میده و اینکه هوش مصنوعی (کاری که گوگل الآن با Tensorflow انجام میده) و روبوتیک (که گوگل با خرید شرکتهایی مثل BostonDynamics داره پیش میبره) در آینده چقدر میتونن پیشرفت کنن و به کجا میتونیم برسیم!
- هر (Her): تا حدودی موضوعش شبیه اکس مشینا هست ولی دید متفاوتی رو نشون میده که جالبه.
- کوهیرنس (Coherence): یکی از جالبترین فیلمهایی هست که در مورد دنیاهای موازی دیدم.
- اینتراستلار (Interstellar): این فیلم از دید من جذابترین و منطقیترین فیلمی هست که در اون با بعد زمان بازی میشه و نقش سیاهچالهها رو در بعد مکان نشون میده.
- فیلم The Big Short: این فیلم از این دید خیلی خیلی جالبه که سختترین مباحث اقتصاد رو طوری برات به زبون ساده و در سناریوهای جالب توضیح میده که متوجه میشی. در کل ماجرای ترکیدن حباب صنعت خونه در آمریکا رو نمایش میده و اینکه چطور کلی آدم بدبخت شدن ولی چند نفر محدود که زودتر از این موضوع آگاه شدند سود کردند.
- شاتر آیلند (Shutter Island): کلا اکثر فیلمهایی که دیکاپریو در اونا بازی میکنه واقعا دیدنی هستن و این هم یکی از اون فیلمهاست که از ابتدای فیلم با ذهن شما بازی میکنه!
- امتحان (The Exam): با اینکه شاید جزو بهترین فیلمهایی نباشه که دیدم ولی به طور کلی از این سبک فیلمها که یک سری آدم در یک اتاق برای یک امتحان یا آزمایش جمع میشن خوشم میاد.
- فیلم The Call Up: از نظر داستان و سناریو خیلی فیلم ضعیفی هست اما موضوعی رو که نمایش میده از نظر من جالب بود. یک سری جوون رو برای امتحان کردن نسل جدید Virtual Reality به یک مسابقه دعوت میکنن و نشون میده در آینده بازیهای واقعیت مجازی تا چه حد میتونن واقعی بشن!
قطعا فیلمهایی مثل God Father و Schindler's List فوقالعاده هستن ولی سعی کردم فیلمهایی رو نام ببرم که امکان داره ندیده باشین.
من این لیست رو در مرور زمان وقتی فیلمهای جدیدتر ببینم یا فیلمی جالبی که قبلا دیدم یادم بیاد بهروز میکنم.