اساسیترین نکتهای که باید به آن دقت کنید این است که : Linkedin۱۳۲ هویت کاری و حرفهای شما را نشان میدهد، این اشتباه را نکنید که اهدافی را که از سایر شبکههای اجتماعی خواستهاید از لینکدین نیز بخواهید. لینکدین بیشتر برای “اعلام هویت” خودتان یا برندتان و به عبارتی دیگر “معرفی شخصیت برند و کسب و کارتان” میباشد و مانند فیسبوک یا اینستاگرام نیست که بخواهید مطالب طنز و سیاسی و… که هیچ ربطی به کسب و کار شما ندارند را در آن درج کنید.
در ادامه گزیدهای از نکاتی که به منظور دستیابی به یک حساب کاربری مفید و اثربخش، لازم است رعایت شود ارائه خواهد شد (فرض بر این است مخاطبان این مطلب با بخشهای مختلف و اصطلاحات رایج در لینکدین آشنایی دارند).
1. در ابتدا باید یک پروفایل کامل، بدون اشتباهات دستوری و نگارشی ارائه دهید.
2. عکستان کمک میکند دیگران شما را به یاد بیاورند. عکسی رسمی و حرفه ای از خودتان انتخاب کنید.
3. عنوان (Headline) اولین چیزی است که دیگران میبینند. این بخش به منزلهی سکوی پرتاب شخصی شماست که توصیف شما از خوتان در ۱۲۰ کلمه یا کمتراست.
4. اکثر افراد خلاصهی (Summary) شما را میخوانند، پس مطمئن شوید که تمام آنچه میخواهید دربارهتان بدانند را در آن گذاشتهاید. همچنین کلیدواژهها را در آن بگنجانید، ولی حواستان باشد از کلیشهها اجتناب کنید.
5. در بخش تجربه (Experience) حتی اگر فقط خلاصهای از کارهایتان را ارائه میدهید، همهی جاهایی که کار کردهاید را بنویسید.
6. مهارتها (Skills and Endorsements) را به عنوان کلیدواژههایی در نظر بگیرید که استخدامکنندگان آنها را برای یافتن فرد مورد نظر خود سرچ میکنند.
7. وقتی برای اولین بار شروع به کار میکنید تحصیلات (Education) مهمترین بخش در رزومهی شما است. ولی اگر تجربه دارید، تجربهی شما مهمتر است.
8. بخش علایق (Interests) را حرفهای و مرتبط با زمینهی کاری بنویسید. نوشتن سرگرمیها و تفریحات مربوط به اوقات فراغت در پروفایل لینکدین ناشیانه به نظر خواهد رسید.
9. با همکاران قدیمی و فعلی، همکلاسیها و دوستانی که میخواهید با آنها ارتباط حرفهای داشته باشید رابطه برقرار کنید، اما با کسانی که نمیشناسید محتاطانه رفتار کنید.
10. همیشه وقتی میخواهید ارتباط برقرار کنید یک پیام شخصی به طرف مقابل بفرستید، نه صرفاً پیام پیشفرضی که خود لینکدین از جانب شما برای افراد میفرستد. مثلاً : «مدت زیادی است که همدیگر را ندیدهایم. با دیدن پروفایلت فکر کردم خوب است از این طریق با هم در ارتباط باشیم».
11. هر محتوا و پیامی که شما در لینکدین به اشتراک میگذارید نشاندهنده طرز فکر و نوع نگرش شماست پس قبل از گذاشتن محتوایی در لینکدین به آن فکر کرده و سعی کنید از به اشتراکگذاری مطالب فکاهی و غیرحرفهای بپرهیزید.
12. اگر به طور جدی دنبال کار میگردید، خوب است از کسانی که با آنها کار کردهاید و همکاری شما برایشان ارزشمند بوده بخواهید برای شما توصیه نامهای (Recommendations) در لینکدین بنویسند تا نشان دهد که دیگران کار شما را ارزیابی کردهاند.
13. اگر میخواهید صاحبان مشاغل با شما تماس برقرار کنند، باید اطلاعات لازم (Contact details) را درج کنید.
14. با وجود اینکه داشتن یک پروفایل عالی در لینکدین ابزار مهمی برای جستجوی شغل است، اما به تنهایی برای به دست آوردن شغل کافی نیست. یادتان باشد برای اینکه در لینکدین موفق باشید علاوه بر داشتن یک حساب کاربری حرفهای، باید بتوانید به صورت حرفهای از آن استفاده کنید.
15. دیگران با خواندن پروفایل شما به راحتی باید بتوانند پاسخ سوالات زیر را دریافت کنند:
- مهمترین تخصص شما چیست؟
- مهمترین تواناییهای حرفهای و شغلی شما چیست؟
- چگونه میتوانید با تخصص و تواناییهایتان در کسب و کار دیگران ارزش ایجاد کنید؟
- چه نگرشی در مورد کسب و کارتان دارید و چه رسالتی در زندگی حرفهای دنبال میکنید؟
- چرا خود را یک متخصص در حوزه کاریتان میدانید؟ و یا چرا در مسیر کسب این تخصص هستید؟
- مهمترین کارهایی که انجام دادهاید و نشاندهنده نگرش و ارزشهایتان است چیست؟
- چگونه دیگران میتوانند با شما در تماس باشند؟
16. در لینکدین هر آن چیزی که لایک میکنید یا کامنت میگذارید برای همه دایره ارتباطاتتان نمایش داده میشود پس هیچ چیز غیر مرتبط با حوزه کاری خودتان را حتی لایک هم نکنید.
17. کیلویی افراد را اضافه نکنید و به درخواستهای ارتباط کیلویی جواب ندهید. مهمتر از تعداد ارتباطات، عمق و نوع آن است.
منابع جهت مطالعه بیشتر : Effective LinkedIn Profile۱۱۵ - چهارده استراتژی برای کاربران لینکدین۱۶۵