وردپرس یکی از سیستمهای مدیریت محتوی تحت وب هست. یکی از بهترینهای معرفی شده تاکنون هست. خیلی از سایتهای بزرگ و معروف در دنیا از این سیستم استفاده میکنند. سیستم متنباز هست و به همین دلیل گروه بزرگی از کاربران در سطح دنیا آن را به روز نگه میدارند. یکی از ویژگیهای خوب سیستم وردپرس داشتن تعداد زیادی افزونه هست که به واسطهی هرکدام از این افزونهها میتوانید امکان خاصی را به سایت خود اضافه کنید. هزاران افزونه برای این سیستم ارائه شده است. وردپرس به زبان PHP نوشته شده است و با دیتابیس MySql کار میکند. سبک بودن و استفاده کم از منابع سیستمی سرور، همچنین امنیت بالا و SEO مناسب ازجمله ویژگیهای این سیستم میباشد.
وردپرس در ایران نیز همچون سایرکشورها بسیار شناخته شده است و سایتهای خوبی از آن استفاده میکنند. سایتهای مختلفی به پشتیبانی از زبان فارسی و نیز ارائهی خدمات تخصصی و ... میپردازند.
وردپرس (WordPress) چیست و نحوه کار با آن چگونه است؟
وردپرس (WordPress) چیست و نحوه کار با آن چگونه است؟
من کجام؟ اینجا کجاست؟
در جوابکو میتونید در مورد هر موضوعی سوال کنید، به سوالای بقیه جواب بدید و تجربهتون رو به اشتراک بگذارید!
وردپرس بزرگترین و محبوبترین سیستم مدیریت محتوای تحت وب در جهان است. سادگی، کارایی بالا، امکانات فراوان، تمام اتوماتیک بودن، متنباز بودن، انعطافپذیری و… باعث رشد و محبوبیت فراوان این سیستم مدیریت محتوا شده است.
برخی از امکانات وردپرس را با هم بررسی میکنیم:
- نصب محلی: وردپرس برای نصب روی هاست طراحی شده است. علاوه بر این شما قادر هستید وردپرس را به روشهای گوناگون حتی روی کامپیوتر خود نصب کنید.
- هسته قابل حمل!: شما میتونید به صورت درختی وردپرس رو بر هاست خود نصب کنید. این به این معناست که وردپرس قابلیت نصب رو در یک پوشه خاص دارا هست. علاوه بر این قادر هستید برای داشتن یک کار تمیز وردپرس را در یک پوشه نصب و آدرس مورد نظر استفاده کنید.
- هر اختلاف ساعتی که دارید: وردپرس این امکان رو به شما میدهد که ساعت مورد نظر خود را با توجه به ساعت جهانی تنظیم کنید. بطور مثال اگر در تهران زندگی میکنید ساعت شما از ساعت جهان ۳ ساعت و نیم جلو هست بنابراین شما قادر هستید تا زمان وردپرس را براحتی تغییر دهید.
- قابلیت gzip: شما میتوانید در وردپرس با فعال کردن قابلیت gzip میزان مصرف پهنای باند خود را کاهش دهید (برای استفاده از این قابلیت شما باید از آپاچی استفاده کنید). کار کردن این قابلیت نیازمند پشتیبانی از این قابلیت توسط مرورگر کاربر میباشد.
- سطوح دسترسی مختلف: وردپرس قادر است ۵ سطح برای کاربران تعیین کند. بنابراین با توجه به سطحی که شما برای یک کاربر خاص تعیین میکنید آن کاربر به امکانات خاصی دسترسی پیدا میکند.
- شناسنامه کاربران: هر کاربری پس از ثبت نام میتواند مشخصاتی برای خود نظیر آدرس ایمیل، کمی در مورد خودش و… رو تعیین کند و شما میتوانید هر قسمتی را با توجه به نیاز در وبلاگ و سایت خود قرار دهید.
- نصب و بروزرسانی آسان: شما میتوانید در کمتر از ۵ دقیقه وردپرس را نصب کنید و در مدت زمان کوتاهتری آن را به نسخه جدید انتقال دهید. نصب و ارتقای وردپرس در بین سیستمهای ساخته شده از نظر سادگی و سرعت بسیار معروف است.
- کاملا دینامیک و انعطافپذیر: شما در وردپرس چیزی با نام بازسازی نمیبینید. تمام مطالب و صفحات با توجه به نیاز کاربر در همان لحظه ساخته میشود. این بدین معناست که صفحات شما به سرعت ساخته و نمایش داده میشود و میزان حجمی که روی هاست شما اشغال میشود بسیار پایین است.
منتشر کردن کار شما
- فیدها: وردپرس نسخههای مختلفی از فید (RSS نسخه ۲ و ۰.۹۳ – Atom نسخه ۰.۳ – RDF) را ارائه میدهد. همچنین نسخه فیدها تنها محدود به مطالب نمیشود بلکه وردپرس به شما فیدهای گوناگونی برای قسمتهای مثل هر دستهبندی –نویسنده خاص– نظرات یک مطلب نیز میدهد. علاوه بر این شما قادر خواهید بود تا حداکثر میزان مطالب در یک فید را مشخص کرده و یا فیدتان را بطور ناقص و کامل در بیاورید.
- آدرسدهی برای مطالب شما: شما قادر هستید به راحتی فرمول آدرسدهی مطالب خود را تغییر دهید. این امکان به شما گستره انتخاب وسیعی را میدهد. در ضمن در صورت استفاده درست از این قابلیت باعث میشود که مطالب شما بسیار بهتر در موتورهای جستجو نظیر گوگل ذخیره شود و نتیجه آن نیز بازدید بسیار بیشتر از صفحات شما است.
- ارتباط با دیگر وبلاگها: وردپرس با داشتن قابلیتهایی همچون بازتاب و PingBack این امکان رو به شما میدهد تا ارتباط بسیار بهتری با دیگر وبلاگها داشته باشید.
طراحی و شخصیسازی
- استفاده از پوستهها: وردپرس به شما این قابلیت رو میدهد که پوستههایی به صورت دینامیک بسازید و از آنها استفاده کنید. این کار با استفاده از تگهای پوسته انجام میپذیرد.
- تگهای پوسته: وردپرس به زبان PHP نوشته شده است ولی شما برای ساخت پوسته برای وردپرس نیازی به یادگیری زبان PHP ندارید و کافیست در مکانهای لازم از تگهای پوستهها استفاده کنید (جهت مشاهده این تگها به این آدرس۶۶ بروید).
- ویرایشگر پوسته: شما قادر خواهید بود مستقیما از داخل پنل مدیریتی وردپرس فایلهای پوسته خودتان را ویرایش کنید.
- افزونهها: وردپرس دارای صدها افزونه است که این افزونهها به شما این اختیار را میدهند که هر قابلیتی که نیاز دارید را تنها با چند مرحله ساده به وردپرس اضافه کنید. بطور مثال شما بوسیله این افزونهها قادر خواهید بود به راحتی اقدام به ساخت فوتوبلاگ، پادکست، گالری، فروشگاه و… کنید. برای مشاهده و دانلود افزونههای فارسی شده به این آدرس۶۳ مراجعه کنید.
ساخت محتوا
- رمز عبور برای مطالب: شما میتوانید به راحتی برای مطالب و صفحات خود رمز عبور قرار دهید. بدین صورت بازدیدکنندگان تنها در صورت وارد کردن رمز صحیح قادر به مشاهده مطالب خواهند بود.
- نام لاتین: شما با استفاده از این قابلیت قادر خواهید بود که آدرس لینک مطالب و صفحات خود را تعیین کنید. این قابلیت یک قابلیت رویایی برای کاربران فارسیزبان میباشد.
- فرستادن مطلب برای آینده: شما قادر هستید مطلبی را امروز بنویسید و با تنظیم کردن آن کاری کنید که وردپرس بطور خودکار آن مطلب را در تاریخ و ساعت مشخص شده توسط شما به سایت بفرستد.
- مطالب چند صفحهای: اگر مطالب شما طولانی هست شما میتوانید مطالب خود را به چند صفحه تقسیم کنید تا دیگر کاربران شما نیاز به بالا و پایین بردن صفحه نباشند.
- بارگذاری فایل و تصاویر: شما بصورت مستقیم در قسمت نوشتن مطالب در وردپرس قادر هستید فایلها و تصاویر مورد نیاز خود را بصورت مستقیم بارگذاری (آپلود) کرده و تنها با یک کلیک آن را درون مطلب خود جاسازی کنید.
- دستهبندی مطالب: شما قادر هستید برای یک مطلب بینهایت دستهبندی و موضوع تعیین کنید. همچنین میتوانید برای موضوعات زیرمجموعه و برای زیرمجموعهها نیز زیرمجموعه و الی آخر تعریف کنید.
- شکلکها: وردپرس بصورت خودکار کاراکترهایی مانند “:)” را تبدیل به شکلکها میکند.
- ذخیره بصورت پیشنویس: خیلی از مواقع ممکن هست شما مطلبی را نیمهکاره بنویسید. در وردپرس قادر هستید این مطالب را که هنوز آمادگی درج در سایت و یا وبلاگ را ندارند بصورت پیشنویس ذخیره کنید تا در زمان مورد نیاز آنها را منتشر کنید.
- پیشنمایش: شما میتوانید همواره پیشنمایش مطالب نوشته شده را حتی بر روی وبلاگ خود مشاهده کنید. جالب هست نه؟
- ابزارهای وبلاگنویسی: وردپرس با بیشتر نرمافزارهای وبلاگنویسی هماهنگ هست. بوسیله این نرمافزارها شما قادر هستید بدون نیاز به مراجعه و حتی در حالت آفلاین مطالب را بنویسید و در هنگام آنلاین شدن آنها را در وبلاگ منتشر کنید. از نمونه این برنامهها میشه به برنامه Windows Live Writer۶۳ اشاره کرد.
- ارسال مطلب بوسیله ایمیل: شما قادر هستید وبلاگ خود را با ایمیل بروز کنید.
بایگانی و جستجو
- بایگانی: وردپرس بصورت خودکار مطالب شما رو بر حسب مقادیری دستهبندی میکند. شما قادر هستید دستهبندیهایی زمانی بر حسب روز، هفته، ماه و سال داشته باشید. از دیگر دستهبندیها میشه به دستهبندی موضوعاتی و دستهبندی برحسب نویسنده اشاره کرد.
- جستجو: وردپرس دارای یک موتور جستجوی توکار برای مطالب شما هست که کاربران بوسیله این جستجو میتوانند در مطالب شما جستجو کنند. این قسمت با نصب یک پلاگین میتونه بسیار دقیقتر بشه.
بحث و نظرات
- ساخت یک انجمن: وردپرس ابزاری برای ساخت یک شبکه اجتماعی نیست اما با دارا بودن قابلیتهایی چون بازتاب، pingbacks و نظرها میتونه ارتباط خوبی بین شما با خوانندگان و دیگر وبلاگنویسان ایجاد کند.
- اجازه برای تگهای html: همه شیطان نیستند! وردپرس به کاربران اجازه استفاده از تعداد محدودی از تگهای html را در قسمت نظرها میدهد بطوری که این تگها هیچگونه مشکل امنیتیای برای شما به وجود نمیآورند.
منبع: http://taaraweb.ir/wordpress-design-template/design-with-wordpress/۷۵