بسته به نوع استارتاپی که میخواید راه بندازید، باید دنبال اکسلریتور خاص با ویژگیهای خاص باشید، اما به صورت کلی میشه اکسلریتورها رو از طریق چند تا ویژگی ردهبندی کرد:
1- منتورشیپ: موفقیت هر استارتاپی وابسته به قدمهای استراتژیک اولیهاش است. یک منتور خوب، روزهای اول یک استارتاپ و نیازهای اون رو به خوبی میشناسه و چندبار این مسیر رو رفته و یا استارتاپهایی که این مسیر رو رفتن رو از نزدیک دیده. متاسفانه توی ایران خیلی از افراد خودشون رو منتور و مشاور میدونن در صورتی که تجربهی لازم رو توی این حوزه ندارن، بنابران سعی کنید اکسلریتوری رو انتخاب کنید که منتورهای با تجربهتری داره.
2- نتورک و دایره افراد: یک استارتاپ نیاز داره با افراد تاثیرگذار اکوسیستمی که توش کار میکنه در ارتباط باشه و از این ارتباطات توی موارد مختلفی از جمله جذب سرمایه، مارکتینگ اولیه و... استفاده کنه. اکسلریتور خوب میتونه این امکان رو برای استارتاپ فراهم کنه و اونها رو به آدمای حرفهای وصل کنه.
3- سرمایه اولیه: هرچند عدد این سرمایه خیلی کمه اما در شروع یک استارتاپ، در صورت برنامهریزی درست، همین سرمایه میتونه درهای زیادی رو به روشون باز کنه. پرداخت به موقع و حمایت به موقع از وظیفههای یک اکسلریتور خوبه. توی ایران این عدد بین 15 تا 60 میلیون چرخش داره و میزان سهام گرفته شده از استارتاپها بسته به اکسلریتور بین 10 تا 30 درصده.
در مجموع، توی ایران بیشتر از 30 اکسلریتور داریم و میشه گفت آواتک ۷۷با اختلاف از نظر موارد بالا از بقیه جلوتره، خصوصا در ضمینه نتورک و منتورشیپ (که از مورد سوم اهمیت خیلی بیشتری دارن).